Geen categorie / 8 mei 2019

Boshuttendagen waren weer een groot succes!

Voor de vijfde keer hebben de vrijwilligers van Stichting Welzijn Beverwijk weer Boshuttendagen georganiseerd in de “Boshutten” van St. Wilfried in Castricum.

Op maandag was er de “Boshuttendag” van 10.00 tot 20.00 uur, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zesendertig kinderen hadden zich ingeschreven, volle bak dus! We begonnen de dag met kennismakingsspelletjes en aansluitend Levend Stratego. Hét spel wat nooit overgeslagen mag worden, want dit spel is topfavoriet. Na de lunch volgde een speurtocht door het bos. Gezellig door het bos lopen in kleine groepjes, op zoek naar pijlen die de richting aangaven en leuke puzzelopdrachten. ‘s Avonds nog een potje Smokkelaartje gespeeld, waarbij de “smokkelaars” kurken en knikkers naar de overkant moesten smokkelen, maar als ze getikt werden door de “politieagenten” dan moesten ze gefouilleerd worden. Een spannende afsluiting van een intensieve en superleuke dag!

Op dinsdag kwam er een nieuwe groep kinderen voor de “24 uur Boshutten”. Tweeëntwintig kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kwamen met het voornemen om er een gezellige dag van te maken en vooral om zo min mogelijk te slapen….. De kennismaking werd dit keer gegoten in de vorm van een stoelendans, best leuk met zijn 22-en tegelijk. Ook met deze groep werd Levend Stratego fanatiek gespeeld, zelfs de scoutinggroep van de buren werd uitgedaagd voor een potje. ’s Middags stond het Chaosspel op het programma. Een door de leiding zelf bedacht spel, waarbij de kinderen in kleine groepjes spel- en puzzelopdrachten moesten doen in het bos, alles lekker chaotisch door elkaar. ’s Avonds op zoek gegaan naar 10 “vossen” tijdens een Vossenjacht in het centrum van Bakkum, super leuk! Op de late avond nog een quiz gedaan en daarna met zijn allen naar de slaapzaal, maar slapen?..….

De volgende ochtend met kleine oogjes de spullen weer ingepakt. Na de ochtendgymnastiek en een potje touwtrekken (waarbij de meiden toch écht sterker waren) werden de kinderen om 12 uur weer opgehaald.

We kijken terug op een paar super geslaagde dagen! De volgende Boshuttendagen zijn in de herfstvakantie, hou de website van Stichting Welzijn Beverwijk in de gaten.Bookmark and Share
Vorig bericht
Vrijwilligers gezocht voor Taal in de Wijk
Volgend bericht
Voorlichting welzijnsactiviteiten tijdens De Ontmoeting