Activiteiten / 20 september 2022

Burendag 2022

Op zaterdag 24 september wordt Burendag gevierd. Tijdens de Burendag is de Buurttuin bij Buurthuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk geopend van 11.00 – 14.00 uur. Iedereen die een kijkje wil komen nemen in de tuin is van harte welkom. De Buurtuin staat momenteel vol groente en fruit en de eerste groenten zijn al geoogst. Van de groente wordt bijvoorbeeld soep gemaakt, die bij de eettafels in Wijk aan Duin wordt geserveerd.
Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt. Het doel van Burendag is het in contact komen met je buren en het bevorderen van de verbinding. Buurten worden leuker, socialer en veiliger wanneer buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt.
De initiatiefnemers Judith Hijdendaal en Jacco Tuijn van Welzijn Beverwijk organiseren tijdens de Burendag in de Buurttuin allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook zijn er medewerkers van het Sociaal Team aanwezig.
Jacco: “Iedereen uit de buurt is van harte welkom in de Buurttuin tijdens Burendag. De Buurttuin is een mooie plek om je buren te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen”.
Judith noemt een aantal activiteiten op: “Workshop dressings maken met de kruiden uit de Buurttuin, een speurtocht voor kinderen en volwassenen door de Buurttuin, de jeu de boules-baan is geopend. De stadsdichter en een filosoof zijn aanwezig. Voor een grote pan soep met ingrediënten uit de Buurttuin wordt gezorgd. We gaan er een mooie dag van maken.”


Bookmark and Share
Vorig bericht
Wandelend de troep van een ander oprapen
Volgend bericht
Programma Week van de Ontmoeting