Geen categorie / 5 december 2016

De mensen achter Stichting Welzijn Beverwijk

Wie werken er allemaal bij Stichting Welzijn Beverwijk? Doen ze dit als vrijwilliger of beroepsmatig? Wat houdt het werk precies in? En wat drijft ze om dit werk te doen? De komende tijd zullen medewerkers zichzelf voorstellen en over hun werk bij de stichting vertellen. Deze keer vertelt Piet de Groot zijn verhaal.

Sinds maart 2016 ben ik vrijwilliger bij Stichting Welzijn Beverwijk (SWB). Als een van de chauffeurs van de Boodschappen PlusBus zet ik me in voor 55+ers. Ik ben al enige tijd gepensioneerd en al jaren actief in het verenigingsleven, met name in de muziek. Toen ik in het voorjaar werd benaderd om mee te doen in  het project van de PlusBus leek mij dat wel wat. Het was een manier om enerzijds wat te kunnen betekenen voor ouderen en tegelijkertijd invulling te geven aan mijn grote passie namelijk, motorrijden. Door chauffeur te worden op de PlusBus heb ik die combi gevonden. Voordat ik op pad ga met deelnemers onderzoek ik namelijk uitgebreid mogelijke routes op de motor. Je kijkt hoe lang een bepaalde route duurt, maar ook of het een aantrekkelijke route is en waar er onderweg mogelijkheden zijn om een tussenstop te maken voor een kopje koffie. Uiteindelijk maak je op basis van verschillende afwegingen een keuze voor de definitieve route. Ook kijk ik bijvoorbeeld naar parkeeromstandigheden bij een bepaalde locatie. Sommige ouderen zijn niet heel goed meer ter been, dan wil je toch weten of ze ver moeten lopen vanaf een parkeerplaats of dat je ze voor de deur kunt afzetten. Al die routes en gegevens houd ik bij in een logboek zodat de andere chauffeurs daar ook gebruik van kunnen maken. Zo’n dagje uit probeer je zo optimaal mogelijk te laten verlopen zonder te kort of te lang onderweg te zijn. Dat is soms een hele uitdaging.
Waarom ik dit doe? Ik vind het leuk om iets voor ouderen te kunnen betekenen. Als ik na afloop positieve reacties krijg en de mensen hebben een leuke dag gehad, is mijn dag ook weer goed.

 Bookmark and Share
Vorig bericht
Mooi artikel in Dagblad Kennemerland over lezing Hugo Borst
Volgend bericht
De mensen achter Stichting Welzijn Beverwijk