Geen categorie / 7 september 2017

Expositie ‘Stel je niet zo aan’ in stadhuis Beverwijk

In de publiekshal van het Stadhuis exposeert Elena Nicolaas haar fotoserie ‘Stel je niet zo aan’. Dit heeft zij in samenwerking met Stichting Welzijn Beverwijk gemaakt. De fotoserie gaat over jongeren met een depressie. De expositieperiode loopt van dinsdag 5 september tot vrijdag 27 oktober 2017.

‘Stel je niet zo aan!’, dit hoorde de tweeëntwintigjarige Elena regelmatig toen ze tijdens haar examenjaar op het Mediacollege werd overvallen door een diepe depressie. Het was soms zo erg dat het erom heeft gespannen of Elena haar opleiding wel zou halen. Met hulp van het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk heeft Elena een fotoproject over dit onderwerp opgezet. Hiermee hoopt zij dat jongeren een depressie beter herkennen bij zichzelf en tijdig hulp zoeken. Ook wil Elena hiermee laten zien dat een depressie een ziekte is die niet zomaar verdwijnt.

Dagboek en film over de totstandkoming
De foto-expositie bestaat uit verschillende onderdelen. Indrukwekkende foto’s van vier modellen die aan de expositie hebben meegewerkt, verhalen uit een dagboek en beschrijvingen van intakeformulieren over de depressies geven de bezoeker een beeld van het thema. Over de totstandkoming van de fotografie heeft Elena Nicolaas, samen met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk, een film gemaakt. De foto-expositie ‘Stel je niet zo aan’ is afgelopen winter tentoongesteld in de Grote Kerk in Beverwijk. Tijdens de opening is de film getoond aan de vele bezoekers. Alle belangstellenden die de expositie nog niet hebben gezien, krijgen nu de kans om de indrukwekkende fotoserie met toelichtingen alsnog te bekijken. Ook de film wordt nog één keer getoond tijdens de opening op donderdag 14 september tussen 16.00-17.00 uur in het Stadhuis. Genodigden en belangstellenden zijn van harte welkom.

Kom langs
Je kunt de foto-expositie ‘Stel je niet zo aan’ gedurende de expositieperiode bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk.Bookmark and Share
Vorig bericht
De mensen achter Stichting Welzijn Beverwijk
Volgend bericht
Buurtlunch wijkcentrum Citadel