Geen categorie / 20 maart 2018

Feestelijke opening Buurtwinkel de Schans

In het voormalige pand van IJzerhandel Hergarden aan de Schans 2 in Beverwijk is sinds maandag 19 maart Buurtwinkel de Schans gevestigd. De buurtwinkel is een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum met en voor de wijk, opgezet door de SIG (organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking) en Stichting Welzijn Beverwijk. De officiële opening werd verricht door initiatiefnemers, deelnemers, gebruikers en wethouder Erol van sociale zaken en welzijn van Beverwijk.

Met Buurtwinkel de Schans willen SIG en Stichting Welzijn Beverwijk een toegankelijke plek in de wijk creëren, met een aanbod dat wijkbewoners, vrijwilligers en cliënten van de SIG verbindt en sociaal actief en betrokken houdt. SIG en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren samen ook al de inloop-eettafel ‘Prins(es) aan Tafel’ in wijkcentrum Prinsenhof in Beverwijk.

Het aanbod in de nieuwe buurtwinkel bestaat vooralsnog uit ‘Taal in de Wijk’, een project voor anderstaligen, een trainingscentrum voor jongeren met een beperking, thema- en ontmoetingsbijeenkomsten voor wijkbewoners en een cleanteam voor de Breestraat, met cliënten van de dagbesteding van de SIG. Volgens plan zullen cliënten van de dagbesteding vanuit de buurtwinkel ook klusjes voor wijkbewoners gaan uitvoeren.

Het aanbod van Buurtwinkel de Schans zal in de loop van 2018 door SIG en SWB verder worden ingevuld. Vrijwilligers krijgen er een belangrijke rol.

 Bookmark and Share
Vorig bericht
Boshuttenfestijn
Volgend bericht
Geslaagd lijsttrekkersdebat in het Kennemer Theater