Geen categorie / 29 mei 2018

Galgenweg ‘Straat van de Maand’ in juni

Een aantal bewoners van de Galgenweg heeft enige tijd geleden contact gelegd met het Sociaal team van Beverwijk met ideeën voor hun straat en konden daar wel wat ondersteuning bij gebruiken. Het Sociaal team heeft om die reden de Galgenweg betiteld als ‘Straat van de Maand’. In de afgelopen periode zijn er overleggen geweest tussen bewoners, de gemeente Beverwijk (o.a. met een medewerker van de afdeling openbare ruimte en de Gebiedsverbinder), Pré Wonen, Woon op Maat en het Sociaal team waaruit diverse concrete afspraken zijn voortgekomen.

In de week van 4 tot 7 juni worden ‘Straat van de Maand borden’ geplaatst worden onder de officiële straatnaamborden. Woon op Maat plaatst, zo mogelijk in deze week of anders later in de maand, in de portieken (nummers 6 tot 106 en 24 tot 128) vraag-en-aanbod-borden. Het idee van de bewoners hierbij is dat men elkaar beter weet te vinden door kenbaar te maken waar men hulp bij kan gebruiken of waar men juist bij kan helpen. In de week van 11 tot 15 juni zal er een bijeenkomst plaatsvinden met een hapje en een drankje om elkaar te ontmoeten en het ‘Straat van de Maand initiatief’ te bespreken. Voor de ideeën die daaruit voortkomen kunnen dan vervolgafspraken worden gemaakt.

Op maandag 18 juni om 14.00 uur is er een ‘straatschouw’ gepland. Dit is hét moment voor de bewoners om samen met mensen van de gemeente te praten over de inrichting van de straat, zoals bijvoorbeeld de bankjes en de groenvoorziening. De straatschouw wordt afgesloten in Buurthuis Wijk aan Duin met een kopje koffie of thee. In de week van 25 tot 29 juni is de afsluiting van de ‘Straat van de Maand’. Hoe dat precies gaat gebeuren wordt besproken tijdens de bijeenkomst in de week van 11 tot 15 juni.

 Bookmark and Share
Vorig bericht
Vrijwilligersdag Tata Steel bij Stichting Welzijn Beverwijk
Volgend bericht
Infopunt We(l)doen