Geen categorie / 19 december 2018

Geslaagde dag van de vrijwilliger

Het was die vrijdagmiddag 7 december 2018 windkracht 4/5, doorlopend regen en koud. Niet het meest vanzelfsprekende weer om het bedankje voor alle vrijwilligers uit Beverwijk en Heemskerk op te halen. En tóch trotseerden zo’n driehonderddertig vrijwilligers dit weer om het toepasselijke cadeau op te halen: een We(l)doen-paraplu!

Namens de gemeenten Beverwijk en Heemskerk organiseerde We(l)doen een inloopmiddag in het Kennemer Theater. De PLU, een invulformulier en gratis koffie/thee waren de voorname ingrediënten vooraf. Tijdens de middag bleek ook de gezelligheid hand over hand toe te nemen. Glimmende ogen van mensen zodra ze kunnen vertellen over de betekenis van hun werkzaamheden. Of het nou als Maatje van een meneer van vierennegentig jaar is of als gastvrouw in Westerheem: vrijwilligers zijn trots op hun werk!

Het invulformulier kon vrijblijvend worden ingevuld, was zeker geen plicht. Het levert belangrijke informatie over welke versterkingen ieders organisatie/club kan gebruiken, maar óók wie er, naast de eigen club, tijdelijk een andere club uit de brand zou kunnen helpen. Hoe mooi zou het immers zijn dat de penningmeester van de ene club, een lid van een andere club de kennis biedt om deze vacante taak bij deze club te kunnen gaan vervullen? We(l)doen wil daar actief in steunen.

Wethouders Rijke (Heemskerk) en Niele (Beverwijk) waren elk een deel van de middag vertegenwoordigend aanwezig en hebben óók kunnen zien dat er nog velen het bedankje niet op hebben kunnen halen. Dat gaan we regelen!

Hieronder ziet u de ophaalmogelijkheden in een schema! (KLIK erop om te vergroten)

 

Wilt u meer zien en ervaren van deze dag? Zie dan het filmpje van RTV IJmond hieronder.Bookmark and Share
Vorig bericht
Foto's van een zeer geslaagd kerstfeest voor vrijwilligers SWB
Volgend bericht
Mini Kids Art