Geen categorie / 28 maart 2017

Ontmoeting met Marinus van den Berg

Dinsdag 18 april aanstaande kunt u Marinus van den Berg ontmoeten in wijkcentrum Prinsenhof tijdens zijn lezing ‘Meegaan tot het einde’. Tevens zal er voorlichting gegeven worden door Hospice Beverwijk.

Deze bijeenkomst is een initiatief van Stichting Welzijn Beverwijk, Hospice Beverwijk, Bibliotheek IJmond Noord en Paviljoen Westerhout en start om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur is de zaal open. U dient zich wel aan te melden voor 11 april bij Stichting Welzijn Beverwijk. Dit kan via e-mailadres: info@welzijnswb.nl of via telefoonnummer: 0251-300300.

Marinus van den Berg werd in 1947 in Wijhe (Overijssel) geboren. Hij bezocht het kleine seminarie te Zenderen en studeerde vervolgens aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn was geweest, werd hij in 1984 pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo. Een functie die hij vijftien jaar uitoefende. Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en sinds 1 oktober 2008 bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam. Marinus van den Berg heeft al tientallen succesvolle boeken geschreven en is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposiums. Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.

Bron: Inspirerend leven.nl


Bookmark and Share
Vorig bericht
Themacafé: 'Durf te vragen!'
Volgend bericht
Spel op straat in park De Vlaskamp Broekpolder