Geen categorie / 14 maart 2017

Oranje Fonds reikt eerste Buurtcadeau uit in Beverwijk

Het Oranje Fonds verrast Stichting Welzijn Beverwijk met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Beverwijk. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties. Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Beverwijk zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan nieuwe spellen voor binnen en buiten aanschaffen”, aldus Judith Hijdendaal, Stichting Welzijn Beverwijk. “Daarnaast wilde wij ook al lang een nieuwe geluidsinstallatie en daar gaan wij ook het geld aan besteden.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt aan Stichting Welzijn Beverwijk feestelijk uitgereikt op 21 maart 2017 om 15.00 uur in tiener-/ jongerencentrum Inside54, Schutterskwartier 54 te Heemskerk.Bookmark and Share
Vorig bericht
Wilt u anderstaligen helpen met de Nederlandse taal?
Volgend bericht
Meezingavond in Wijkcentrum Prinsenhof