Geen categorie / 21 november 2017

Schoonmaakinitiatief Meerestein-Noord succesvol

Door zo’n vijfentwintig enthousiaste bewoners van Beverwijk, alsmede onder andere Wethouder Dorenbos, gebiedsverbinder Vincent Boelhouwer en HVC afvalcoaches Theo en Corina, is woensdag 15 november jongstleden Meerestein-Noord van zwerfvuil ontdaan.

Behalve de vijfentwintig volwassenen waren er ook nog een aantal kinderen aanwezig die meehielpen. Daarnaast waren de aanwezigen niet alleen bewoners uit de genoemde wijk. Ook bewoners uit andere wijken hielpen mee. Een mooie gelegenheid voor de HVC coaches om in contact en in gesprek te komen met de inwoners in het kader van de ‘Pilot Afvaldumpingen’.

Op het eerste gezicht leek de overlast door zwerfafval mee te vallen maar gedurende het opruimen bleek dat er heel veel afval ligt. Sommige deelnemers hadden wel vijf zakken vol zwerfvuil bij elkaar geprikt!! De actie was dus niet voor niks.

Weer terug gekomen bij startpunt, het gebouw van het Leger des Heils, werden de deelnemers getrakteerd op een kop zelfgemaakte groentesoep met stokbrood erbij. Vanwege het succes van de schoonmaakactie willen de initiatiefnemers er een vervolg aan geven. Tijdens de soep werd er al aangegeven dat de volgende actie wellicht op 24 maart (Opschoondag) plaats zal kunnen vinden.

Dit succesvolle bewonersinitiatief is uitgevoerd met ondersteuning van het Sociaal Team en facilitering vanuit het Gebiedsgericht Werken van de gemeente Beverwijk.

 Bookmark and Share
Vorig bericht
Gratis lasergamen voor jonge mantelzorgers en vrijwilligers
Volgend bericht
Speeddate mantelzorgers en vrijwilligers