Taallessen Welzijn Beverwijk bij Alevitische vereniging

Dinsdagavond 20 september jongstleden is er gestart met Nederlandse taalles aan leden van de Alevitische vereniging. Er is gestart met veertien deelnemers, verdeeld over twee groepen. Een groep met beginners en een groep met gevorderden. Alle deelnemers hebben Turks als moedertaal.

In de beginnersgroep zitten de leden die nog maar kort in Nederland wonen en werken en maar een heel klein beetje Nederlands verstaan en spreken. Een jonge tolk, die in Nederland op school heeft gezeten, helpt mee, zodat de deelnemers en de leraar elkaar kunnen begrijpen. In de gevorderdengroep zitten de leden, die al langere tijd in Nederland wonen en werken, redelijk Nederlands verstaan en spreken, maar waar thuis in gezinsverband hoofdzakelijk Turks gesproken wordt. Zij willen vooral hun woordenschat en grammaticale kennis vergroten.

De eerste lessen zijn met enthousiasme en leergierigheid ontvangen in het gastvrije verenigingshuis van de Alevieten in de wijk Meerestein-Noord onder het genot van een glaasje thee. De beginners in een klein zaaltje en aansluitend de gevorderden in een grote zaal. Er wordt natuurlijk serieus gewerkt, maar ook gelachen. De sfeer is gemoedelijk en vrolijk.

Deze samenwerking vloeit voort uit gesprekken tussen de voorzitter van de Alevitische vereniging , de taalcoördinator van Welzijn Beverwijk en de buurtverbinder van Welzijn Beverwijk.Bookmark and Share
Vorig bericht
Doe weer mee karavaan
Volgend bericht
Activiteitenoverzicht najaar 2022