Geen categorie / 9 februari 2017

Voorlichting Stichting KUBES tijdens ontmoetingsochtend voor blinden en slechtzienden

Op woensdag 15 februari organiseert Stichting Welzijn Beverwijk van 10.00-12.00 uur een ontmoetingsochtend plaats voor slechtziende- en blinde mensen in Wijkcentrum Prinsenhof. Tijdens deze ochtend komt een vrijwilliger van Stichting KUBES voorlichting geven.

Stichting KUBES maakt het blinde- en slechtziende kunstliefhebbers mogelijk om te genieten van kunst en cultuur. Wat voor de ziende kunstliefhebber heel vanzelfsprekend is, kan met aanpassingen ook realiteit worden voor mensen die niet of slecht zien. Daar liggen kansen voor de doelgroep, maar ook voor de culturele instellingen. KUBES organiseert onder andere excursies naar musea, beeldentuinen of cultureel erfgoed. De organisatie en uitvoering daarvan ligt in handen van een groep vrijwilligers, waarvan het merendeel zelf een visuele beperking heeft. Zij kennen uit eigen ervaring de barrières die te overwinnen zijn. Vanuit die ervaringen hebben ze een deskundigheid opgebouwd, waarmee zij culturele instellingen vaak weten te motiveren om deze aanpassingen uit te voeren. Soms zien die instellingen dat zelfs als een uitdaging.

Laat u verrassen door de vele mogelijkheden en komt langs! Als u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Agnes Jacobs (Stichting Welzijn Beverwijk) 0251-300371. De kosten voor deze ochtend zijn € 2,00 incl. koffie/thee. Van tevoren aanmelden is niet nodig.Bookmark and Share
Vorig bericht
Mondhygiënist op bezoek bij ‘t Zeepaardje
Volgend bericht
Buurtlunch Wijkcentrum Citadel Broekpolder