Projecten & Diensten / 13 januari 2021

Waarvoor kun je bij Welzijn op Recept terecht?

Soms zit het even niet mee. Bij verlies, ziekte, ontslag of een andere ingrijpende gebeurtenis kan het moeilijk zijn om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Of zit je gewoon niet goed in je vel zonder dat daar direct een medische verklaring voor te vinden is. Dat kan gevolgen hebben voor je dagelijks leven en welbevinden. Je wilt er wel iets aan doen maar weet niet goed hoe. Het kan zijn dat je hulp nodig hebt om verder te gaan.

De Welzijnscoach helpt je op weg!
Samen met jou kijkt de coach waar de schoen wringt en welke oplossingen bij je passen. De Welzijnscoach van Stichting Welzijn Beverwijk kan je ondersteunen om de eerste stap te zetten bij bijvoorbeeld:

• Het uitbreiden van sociale contacten
• Het verminderen van eenzaamheid
• Het zoeken en vinden van passende activiteiten
• Het zoeken en vinden van passend vrijwilligerswerk

Een goed gesprek, een goed begin.
In het kennismakingsgesprek kijk je samen met de Welzijnscoach naar wat je in jouw dagelijks leven zelf kunt doen om te zorgen dat je je beter voelt. Misschien zie je ertegenop om zelf ergens naartoe te gaan of vindt je het moeilijk om contacten te leggen. In dat geval geeft de Welzijnscoach je een steuntje in de rug door bijvoorbeeld met jou samen te gaan kijken bij de activiteit.

Meer weten of een afspraak maken?
Jouw huisarts, praktijkondersteuner of assistente kan je adviseren om mee te doen, of je kunt zelf aangeven dat je interesse hebt voor Welzijn Op recept. De gesprekken met de Welzijnscoach zijn gratis.

Neem contact op met jouw huisartsenpraktijk of direct met de Welzijnscoach van Stichting Welzijn Beverwijk:
Telefoon: 06 33589330 – email: karel@welzijnswb.nl

 

 

 


Meneer:
Sinds twee jaar ben ik weduwnaar en had ik weinig contacten. Dankzij Welzijn op recept heb ik weer contacten gekregen.

Welzijnscoach Marjolein: Meneer gaat nu wekelijks naar de eettafel in Prinsenhof en neemt regelmatig deel aan verschillende activiteiten. Daar ontmoet hij andere mensen die ook alleen thuis wonen.Bookmark and Share
Vorig bericht
Doe mee met de actie ‘Beverwijk in het licht’
Volgend bericht
Buurthuis Wijk aan Duin kookt voortaan op elektriciteit