Geen categorie / 6 september 2018

Zomeractiviteiten voor de jeugd niet meer weg te denken

De activiteiten die elk jaar in de zomervakantie worden georganiseerd door Nul251, het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk, waren ook dit jaar weer een succes. Honderden kinderen en jongeren hebben meegedaan aan het Zomerspektakel en aan de Bouwsteden in Meerestein en Broekpolder. Maar er deden ook zo’n driehonderd kinderen mee aan de kleinere activiteiten zoals ijs en pizza maken, Minecraft zomertoernooi en kinderdisco die vanuit Wijk aan Duin of de Prinsenhof werden georganiseerd. “We hebben heel erg mazzel gehad met het weer,” zegt Marco Dalprà, één van de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Beverwijk. “Dat was fantastisch, daardoor konden we veel buitenactiviteiten plannen, zoals een dag naar het strand en een bubbelbaltoernooi”.

Studio Nul251
In Jeugdcentrum Nul251 is een gedeelte ingericht als muziekstudio, waar jonge muziekproducers kunnen beschikken over een producersset en een dj-set. “Het was voor het eerst dat de studio deze hele zomer open was en daar is meteen gretig gebruik van gemaakt” zegt Marco Dalprà. “IJmond is weer wat muzikale pareltjes rijker!”

Ouders en de jeugd zelf waren zeer te spreken over het programma dit jaar. “Dat is altijd leuk om te horen,” zegt Marco, “En dat is ook een compliment aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet deze zomer. Zonder hen was het onmogelijk geweest.” Datzelfde geldt voor de samenwerkingspartners van Stichting Welzijn Beverwijk. “We werken samen met Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het Kennemer Theater bij het Zomerspektakel. Maar we werkten bijvoorbeeld ook samen met de Evenementenmakelaar en Bibliotheek IJmond Noord”.

De scholen zijn weer begonnen en het nieuwe seizoen voor Stichting Welzijn Beverwijk en Nul251 is deze week weer van start gegaan met de reguliere inloopmiddagen en activiteiten. Als je beide volgt op Facebook (SWB en Nul251), blijf je op de hoogte van alle activiteiten. Of bezoek eens onze websites www.welzijnswb.nl en www.nul251.infoBookmark and Share
Vorig bericht
Vindt u het leuk om anderstaligen te helpen met de Nederlandse taal?
Volgend bericht
Maatjesproject vrijwilligers naar Pieter Vermeulen museum